Thursday, 17 August 2017

5 Jenis Bahasa Cinta Yang Wajib Anda Tahu

Assalamualaikum & Hi!



Tengah godek-godek laptop, tiba-tiba terjumpa perkongsian ini. Yang pernah dikongsi oleh salah seorang warga Facebook tentang 5 jenis bahasa cinta yang wajib anda tahu. Bahasa cinta ni apa? Okay bahasa cinta ini adalah pandangan seseorang secara subjektif terhadap cinta.  Kiranya sebab-sebab dan apa yang membuatkan dia merasa dirinya dicintai oleh seseorang. Jom tengok!



5 Jenis Bahasa Cinta Yang Wajib Anda Tahu

Wednesday, 16 August 2017

Berendam di Air Panas Gadek Melaka

Assalamualaikum & Hi Semua!






Air Panas Gadek Melaka. Lama betul dah tak pergi, padahal merupakan tempat wajib singgah setiap kali saya berada di Melaka. Rasa dah berpuluh kali singgah setiap kali lepak rumah sepupu. Air Panas Gadek juga merupakan salah satu tempat menarik yang ada di Melaka, namun tak semua orang sedar akan kewujudannya. Tak caya cuba tanya mereka, selalunya macam ni lah jawapan yang akan saya terima.



      "Air panas Gadek? Kat mana tu? Tak pernah tahu pun," jawab mereka sambil tercengang-cengang, kehairanan. Yelah kebiasaanya yang mereka tahu adalah seperti Klebang, Upside down house, Waterworld Afamosa dan lain-lain.


Wordless Wednesday #22 Genggaman

Assalamualaikum & Hi!




"Apabila menggenggam sesuatu yang sangat panas, secara automatik tangan akan melepaskan. Jika tidak ia akan hangus terbakar.

Thursday, 10 August 2017

Makan Makanan Jepun Di Amaimono Japanese Pantri

Assalamualaikum & Hi!




Dah biasa sangat dengan kedai makanan jepun popular seperti Sushi King, Rakuzen, Hei Sushi dan sebagainya, kali ini saya mencuba kelainan dengan menyinggah di sebuah kedai jepun yang masih baru beroperasi di Malaysia, iaitu Amaimono Japanese Pantri, yang terletak di Kepong. Bagi penggemar makanan jepun. menu-menu yang terhidang di sini agak lain dari yang lain dan seharusnya ia menjadi destinasi yang patut korang cuba!


Tuesday, 8 August 2017

Allah Maha Adil Dan Sebaik-baik Perancang

Assalamualaikum & Hi!



Tengah asyik melayari internet, tiba-tiba saya terjumpa cerita yang sangat bermanfaat ini, yang membuatkan saya ingin berkongsikannya kepada rakan-rakan blogger dan pembaca-pembaca yang dikasihi sekalian. Ianya adalah mengenai mengapa doa kita tidak berjawab? Bukankah Dia Maha Mendengar? Dan bukankah Dia juga tidak akan menolak hajat hambaNya yang berdoa? Tetapi, mengapa doa kita masih tidak dimakbulkan? Mungkin inilah salah satu sebabnya. Moga kita sama-sama dapat menjadikan peringatan dan mengambil iktibar darinya. :)


Monday, 7 August 2017

Korea Samyang Cheese Ramen Sedap Ke?

Assalamualaikum & Hi!



Siapa dah rasa Samyang cheese ramen? Macam mana sedap tak? :D Heh, pelik betul kan dengan aura dan penangan Samyang ni? Even dah lama berlalu kes viralnya ni, tetapi sehingga kini masih lagi susah untuk mendapatkan Samyang di kedai-kedai terdekat. Kejap kejap out of stock. Licin je. Pantang ada je licin. 

Review Filem : Hijabstar Ballet

Assalamualaikum & Hi!



Sebelum ini saya telah dijemput oleh pihak produksi Hijabstar Ballet untuk menyaksikan tayangan perdana filem Hijabstar Ballet di Finas yang terletak di Petaling Jaya, Selangor. Namun, bertuahnya rasa apabila pihak produksi memberi peluang untuk kami menonton keseluruhan filem ini sehingga penamatnya. 



So, apa yang menariknya hijabstar Ballet ni kan? Cerita mengenai apa? Dengar tajuk pun mesti macam dah rasa pelik je. Mesti macam terfikir-fikir apa pulak kaitan hijab dengan ballet kan? Haha. Kalau itu yang bermain difikiran anda, jom baca review ni. :D

Sunday, 6 August 2017

Salted Vanilla Peanut Butter Berikan Kelainan Ketika Bersarapan


Assalamualaikum & Hi!





Sarapan pagi yang enak bukan sahaja boleh mengekalkan tenaga malah membuatkan kita ceria sepanjang hari! Bosan dengan mentega. jem dan peanut butter biasa yang selalu saya makan, kali ini saya mencuba perisa lain , iaitu Salted Vanilla Peanut Butter from Kravve.Co!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...