Cara Topup Prepaid Maxis, Celcom, Digi, Umobile, ONEXOX



Assalamualaikum & Hai semua!

Selalu sangat topup prepaid nombor menggunakan ATM, Cimb Clicks, kadangkala naik keliru pulak macam mana nak topup prepaid macam biasa. Lagi-lagi bila kita pakai 2-3 jenis nombor daripada telco yang berbeza. :'D *Amboi kaya rayanyee sampai 2-3 jenis no ;D* Biasanya selalu keliru tang no depan code untuk topup tu. Eh digi ni *124* ke atau *126*? tskk. So layankan kat bawah ni, senang untuk buat rujukan :)







Digi Reload
*123*0000000000000000 # (16 Digit Pin) 
Check Balance : *126#

Celcom Reload
*122*0000000000000000# (16 Digit pin)
Check Balance *124#

Maxis Reload
*111*00000000000000# (14 Digit Pin)
Check Balance *122#



Umobile Reload
*138*00000000000000# (14 Digit Pin)
Check Balance *118#

ONEXOX Reload
*132*1*0000000000000000# (16 Digit Pin)
Check Balance *132#


Cara topup tunetalk lebih kurang sama dengan celcom. check balance tak sure. Btw, baru-baru ni ada telco baru yang bakal launch WEBE under TM & P1. Dengarnya tawaran yang ditawarkan agak menarik sebab dia kasi offer data yang agak besar. RM10 untuk 10GB? Sejauh mana kebenarannya tunggulah sampai dia launch nanti ;D Dak2 satu opis ada yg dpt offer simkad pree utk tempoh testing dorang ni. Nak tgk dulu camne feedback dorang, if macam best je, nanti dah launch nak gak try. hihiks.

Comments

  1. Replies
    1. taw takpa. promotion dia tak meluas kowt. taw pun sbb ayah yg pakai :'D

      Delete
  2. Info berguna Nadhie..Dulu memang kite ni pengguna setia Maxis tau..Kan Maxis nak cek balance gune 122..Lepas tu sekarang pakai celcom, selalu confuse sebab celcom kan 122 untuk reload..Hakhak! =D Memang confuse masa tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh..samala kita.. dulu selalu confuse tang tu jugak. sebab dulu mula2 guna maxis, pastu celcom.. now celcom dgn digi. ahhaha ;D

      Delete

Post a Comment