Friday, 10 April 2015

Cara mudah remove BitLocker

April 10, 2015 0



Tangan gatal sampai tak sengaja terbuat bitlocker dekat local disk c:  & d:  lepastu tak tahu macam mana nak remove? Atau sengaja buat tapi tak tahu nak remove? Okay, dekat bawah ni solution dia..




Cara mudah remove BitLocker


1. On, laptop. Then kat bahagian start menu search program tu just type 'bitlocker'


2. Dah jumpa then tekan enter


3. Bila dah bukak , then jumpa macam kat bawah ni. Tengok dulu drive mane yang dah terbuat bitlocker tu. Contoh J: , then tekan 'Turn Off Bitlocker'


4. Lepastu dia akan mintak confirmation mcm ni :
“Your drive will be decrypted. This may take considerable time. You can monitor the status of your drive decryption.” So just click Decrypt Drive


5. Tunggulah sampai dia kuar macam ni. Selesai. :)












Friday, 13 March 2015

Sunday, 22 February 2015

Tutorial Cara Mudah Download Youtube Video Tanpa Guna Software

February 22, 2015 2
Assalamualaikum & Hi!







Mudah sangat dah nak download youtube video sekarang ni. Tak payah guna apa-apa software or install adds on dekat browser. Pada yang masih tak tahu lagi, boleh cuba ikut cara ni 



     1.  Bukak je apa-apa link youtube video yang ingin di download cthnya seperti di bawah:




     2. Then buang ‘https://www.’ Pada link tersebut, dan tambah ss dihadapannya sampai jadi macam ni https://ssyoutube.com/watch?v=dqyyIUnCUuQ 


3. Then, tekan enter. Automatically dia akan kuar macam ni :




4. So, kat tepi kanan tu bolehlah pilih nak download video format mcm mane, resolution apa. Just click more, untuk pilih. 


5. Dan tekan mana-mana yang korang nak. Contoh MP4 720, then automatic ia akan save video tu. Dan file anda pun akak selamat di download. That’s all. Simple kan? Selamat mencuba. 


Nota kaki: Ikutkan banyak lagi cara untuk download videos tanpa guna software, bukan youtube videos je & tak perlu guna IDM bagai. Tapi, nantilah. Hehe.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

@Way2themes

Follow Me