Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Assalamualaikum & Hi!

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

[Sumber Gambar : Tulip Hijab]


Sebagai wanita ni kita kena sentiasa jaga kekemasan dan penampilan diri. Bukan untuk orang lain, tapi untuk diri sendiri jugak. Selain daripada gaya dan pemakaian yang kemas dan menarik, makeup pun still kena lah sikit, biar nampak berseri. Yup mak saya sendiri selalu tegur kalau nampak tiba-tiba keluar selekeh gitu je. Bak kata my Mom "Makeup lah cket, biar nampak berseri wajah. Pakai lipstick pun jadilah"


And for your information, lelaki ni cakap je tak suka tengok perempuan makeup tebal, konon nak natural je. Tapi the truth is mereka bukan suka perempuan tanpa mekap, mereka suka tengok perempuan bermekap, tak kisah tebal ke tak, tapi hasil mekap tu nampak natural. Ya, tak kisah tebal mana, yang penting hasilnya natural. Hah, gitu ya. Gitu. Mohon mengerti. Hah, macam dah masuk topik makeup pulak.


So, berbalik pada tudung, anda bosan tak dengan gaya bertudung yang sama? Hah, maybe lepas ni boleh try pulak gaya tudung lain dengan pelbagai koleksi dan tutorial bertudung yang saya kongsikan di bawah ni. Manalah tahu kowt ada gaya yang berkenan di hati dan belum pernah try lagi sebelum ni, so boleh lah try kan. Barulah nampak kelainan dan berseri sikit kan bila dah tukar gaya bertudung ni. hehe







Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menepati Citarasa Anda


Kebanyakan tutorial ini adalah dari pengasas-pengasas butik yang tertera nama mereka di setiap gambar di tutorial ini. 

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda


Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda


Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda

Koleksi Pelbagai Jenis Tutorial Tudung Yang Mungkin Menarik Hati Anda


Antara semua tutorial tudung di atas, mana yang korang pernah try? Dan bagi korang senang tak nak menggayakan? Iolss sampai sekarang tak reti nak pakai shawl sangat. Memang tabik lah tengok yang pandai bergaya pakai shawl belit-belit and still jaga solat. :)Yang makeup tebal tapi still jaga solat pun iollss tabik sangat. But pastikan makeup tu dah diremove betul-betul sebelum solat. 



Yup, memang kagum dengan yang macam ni. So far, iolss pun makeup nipis je (cukup bb cream, eye brows dan gincu merah menyala. ahaks) sebab jenis yang malas jugak. hehe. But, now nak try lah cket-cket belajar pakai shawl dan makeup tebal. At the same time, solat mesti jaga :) InsyaAllah. 


Okay setakat ini sahaja. Bubye!



credit : Facebook, courtesy of Google & as stated in Pictures.



Comments

  1. Selalu bila nampak tutorial macam ni laju je save/bookmark tapi bila nak pakai tudung/shawl, main belit je. Lupa terus nak tengok tuto. Hahaha

    ReplyDelete
  2. Tudung ni benda pelik tau, belit2 bukak balik, belit2 bukak balik... walhal lelaki dah nampak ok dah... hihi

    ReplyDelete
  3. I yang naik motor ni tak sesuai nak belit belit tudung. hahaha bukak je helmet habis tercabut semua pin.

    ReplyDelete
  4. Selalu simpan gmbr tutorial shawl tp last2 pakai yg simple jgk. Hee.

    ReplyDelete
  5. Suka tengok shawl belit2 ni. Kalau pandai lilit, nampak kemas je. Tapi nak melilit tu la, kena lebih gigih. Hihi.

    ReplyDelete
  6. Cantik2 semua liliyan.bolehlah mama refer nanti

    ReplyDelete
  7. cantik memang cantik.. tapi kalau dah berbelit nau, takut tercekik.. hahahaha~

    ReplyDelete
  8. Salam hari selasa pada sis nadhie

    tak pergi mendaki gunung dah sis

    Hehe

    ReplyDelete
  9. Kalau tutorial vid best sikit lg jelas..tp kan mcm2 style boleh buat eh baru la nampak kelainan

    ReplyDelete
  10. Bila banyak sangat ni, jadi pening pulak. Hihi. Siqah pun tabik jugak dengan orang yang mekap tebal. Lepas solat, boleh mekap lagi sama macam sebelum mekap. FUhh, banyaknya masa dorang. Hihi.

    ReplyDelete

Post a Comment