Obsess Cosmetics Nuex Rosli X Syedewa Mattely In Love Liquid Lipstick

Assalamualaikum & Hi!




OBSESS COSMETICS NUEX ROSLI X SYEDEWA MATTELY IN LOVE LIQUID LIPSTICK | Pada bulan March yang lalu, saya berkesempatan menghadiri majlis pelancaran produk baru Obsess Cosmetics Liquid Lipstick yang merupakan kolaborasi bersama dua orang MUA terkenal Malaysia iaitu Nuex Rosli dan Syedewa. Majlis pelancaran ini diadakan di lokasi yang sangat cantik dan terkenal dengan keunikan interior designya, iaitu di Flora Terrace Hampshire Place, Kuala Lumpur.





Merupakan produk kosmetik buatan Muslim dan diyakini halal, Obsess Cosmetics diasaskan oleh Puan Hafizatul Atiqah yang merupakan founder nya. Wahh.. impress je rasa bila tengok pengasasnya muda-muda lagi sudah bergelar seorang business woman dan mempunyai produk keluaran sendiri yang tidak kurang hebatnya. 


Isi dalam goodies bag yang kami terima terdiri daripada :
Special Edition Obsess x Syedewa x Nuex Rosli, DD Cushion dan 4 warna berbeza liquid lipstick mattely in love. 
Haha. Memang in love je dengan goodies bag dia ni! ^^


Ada Apa Dengan Special Edition Obsess Cosmetics By Nuex Rosli x Syedewa?


Obsess cosmetics Matte Liquid Lipstic by Syedewa x Nuex Rosli tampil dengan warna-warna yang berbeza. Set combo ini juga memberi kelainan kepada pemakai-pemakainya. Selain itu lipstick combo Special edition ini juga mempunyai ciri-ciri tertentu yang pastinya disukai pengguna. Iaitu :-


  1. Tidak mengeringkan bibir kerana kandungannya mempunyai minyak argan
  2. Baunya yang wangi dan sangat disenangi
  3. Tahan lama apabila dipakai
  4. Mempunyai kelulusan KKM dan diyakini selamat digunakan
  5. Mesra wuduk dan mudah untuk dibersihkan


Apa yang penting warna-warna tersebut merupakan pilihan hati dua orang MUA terkenal ini. Lebih menyukai warna yang natural, oleh itu code SD (Syedewa) tampil dengan warna yang lebih natural, berbanding code NR (Nuex Rosli) yang tampil dengan warna yang lain dari lain. Dua warna tersebut telah saya cuba seperti gambar di bawah.


                                                              


Kalau tengok warna daripada code NR ni lebih kepada coklat gelap, manakala code SD pula nampak lebih natural & seakan-akan warna peach. So, agak-agak yang mana satu pilihan anda? Pemakaian kedua jenis lipstick ini boleh disesuaikan mengikut tempat dan majlis yang kita pergi. Untuk hasil yang lebih menarik, kedua-dua warna tersebut boleh digabung dan menghasilkan warna seperti di bawah ini. :)

CODE SD+NR


Pada saya gabungan kedua-dua warna tersebut lebih menjadi pilihan hati. :) Apa pula pendapat anda? Mana satu lagi cantik? hehe. Harga hanya RM99 untuk set yang terdiri daripada kedua-dua lipstick NR dan SD ni tau :) Sangat berbaloi untuk hasil yang menawan dan kualiti yang terbaik, selain ianya juga mesra wuduk. hihi. Okay setakat ini sahaja. Jumpa lagi di entri yang akan datang. Babai!^^



Untuk Maklumat Lanjut, Sila Kunjungi :

Instagram : Obsess Cosmetics
Harga : RM99




Comments

  1. Kak PC pernah tengok video SD makeup kan model...cantik...sebab tidak terlalu sarat makeup yang digunakan..natural je tengok..tak tebal dan tak tipis solekkannya..nice..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. saye pun suka solekan tipis dan natural ni. :)

      Delete
  2. hebat dan cukup menarik..

    speechless...wow

    ReplyDelete
  3. cantik warna lisptik tu. yang penting halal kan!!

    ReplyDelete
  4. banyaknya lipstick. kalau saya boleh pakai saya beli satu haha.

    ReplyDelete
  5. Gempaknya nama brand tu, bleh geng dengan missobsesi la, hahaha.

    ReplyDelete
  6. Bestnya Nadhie! Akak pernah sekali pergi Flora Restaurant ni. Syok ambience die kat sana. Antara salah satu ciri lipstick yang akak kena ada .."tak mengeringkan bibir"

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupp syok betul environment dekat sana. hihi. yup samalah kak :)

      Delete
  7. wah, nice..nice.. OBSESS.. boleh viral nama ni

    ReplyDelete
  8. semua barang dalam goodies bag tu best2 :D
    nak lipstick satu. hehehhee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nah ambiklah awak 💄💋 satu je dpt bagi ni. ekekeke

      Delete
  9. Laaaaa.... cerita lipstik lah pulak. Tak pe, saya baca jugak sebab bila kawen nanti saya dah tau tentang lipstik.

    Bila nak beri saya satu lipstik. Satu je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah kawen nti boleh hadiah kat bini adam. haha. Skrang jugak saya bagi. nah ambiklah ni 💄 hihi

      Delete
  10. Banyaknye lipstik.. lebih suka warna nude.. natural..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah masing2 ada minat tersendiri kan

      Delete
  11. suka kaler natural..
    cantiknya Flora Terrace..baru tengok dlm drama 'Menanti Februari' mlm tadi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh yaka. wahh pemes betul kan tempat tu baru tgk dalam program che ta tadi. hihi

      Delete
  12. Salam kenal.
    Nice sharing. nowadays banyak product yg mesra wuduk cam tu kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal sis. tulah kan mudah dah skrg

      Delete
  13. Seram tengok harga tu NW. Terkejut mak haha....Baca 2 kali baru perasan RM99 untuk 2 set. Hakak guna lipstik yg harga RM30 an je NW, tu pun pilih lagi kot kot boleh dpt diskaun hihi....

    Tapi tak pe, selalunya barang mahal, kualiti pun bagus so selagi mampu, tak salah membeli sambil sambil tolong produk orang kita kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. saya jenis yang kalau dah suka mmg akan grab je barang mahal ke tak. asalkan kualiti dia bagus. tapi saya juga bukan jenis yg memilih nak benda branded je. hihi

      Delete

Post a Comment