Quotes About Dreams

Assalamualaikum & Hi!


Kepada para-para pemimpi semua, jangan pernah berhenti bermimpi! Setiap orang harus ada mimpi, ada impian okay? Namun usahlah terus membiarkan mimpi-mimpi itu hanya sekadar mimpi. Jom sama-sama jadikan mimpi kita suatu realiti. Mungkin realiti yang terindah dalam hidup kita. :) Dan moga kata-kata semangat yang akan saya kongsikan ini dapat menaikkan semula semangat kita untuk terus mengejar mimpi. 




Quotes About Dreams :


"Follow your dreams, they know the way,"

"Dreams are only dreams until you wake up and make them real,"

"The biggest adventure you can take is to live the life of your dreams,"

Dreams dont work, unless you do,"

"Dont tell people your dreams, shows them!"

"The distance between your dreams and reality is called ACTION!"

"The best Dreams happen, when you are awake,"

"A dream doesn't become reality through "Magic", 
it takes SWEAT, DETERMINATION & HARD WORK"

"All your dreams can come true, if you have courage to pursue them,"

"Dont let your dreams just be dreams, make it reality"

"With each dawn, she found new hope, 
that someday a dreams of her happiness would come true"



Tak salah untuk berangan, untuk bermimpi dan bercita-cita tinggi. Namun, bagaimana agaknya apabila cita-cita dan mimpi itu cuba direalisasikan. Apa agaknya perjalanan yang bakal kita tempuh? Mungkinkah berbeza sekali dari zone selesa kita? :) Walau apapun impian anda, walau apapun impian setiap orang, saya berharap moga kesemuanya bakal menjadi suatu realiti. Jom sama-sama usaha k! n Never Give Up! Dan doakan saya jugak! Okay setakat ini sahaja. Babai ^^

Comments

  1. Usaha, doa, tawakal. Dan ulang banyak kali. InsyaAllah pasti ada kejayaan menunggu.

    ReplyDelete
  2. Berharap mampu sampai kedalam zone realiti lebih indah dari mimpi :D

    ReplyDelete
  3. Dreams do come true if you work hard to achieve it. So, don't give up and double your effort! :)

    ReplyDelete
  4. Amin amin... nak move on dari comfort zone tu susah.. tetapi selagi imipian tu ada .. kena bangkit jugakk 😁😁

    ReplyDelete
  5. yess agreed! i always dream big walaupun entah tak pasti impian tu tercapai ke tak.hhihi

    ReplyDelete
  6. la..saya baru sahaja habis bermimpi..

    betul betul bermimpi tentanbg kekayaan

    ReplyDelete
  7. manusia memang kena ada impian, barulah lebih bermakna hidup

    ReplyDelete
  8. dream for your dreams. fight

    ReplyDelete
  9. Biasanya untuk menggapai mimpi, memang kita akan perlu keluar dari zon selesa. Menghadapi susah senang jatuh bangun sebelum berjaya menggapainya. :)

    ReplyDelete
  10. lets chase the dreams and make it happens!

    ReplyDelete
  11. berusaha mengejar mimpi..*fighting*

    ReplyDelete
  12. Kalau bermimpi yg buruk....rasa lega bila terjaga. Rupanya cuma mimpi.
    Kalau sebaliknya, rasa tak mahu bangun tidur je kan MW.

    Paling best berangan haha...

    ReplyDelete
  13. Mimpi memang indah je. Macam senang je nak dapat apa saja. Tapi in realiti, tak begitu kan. Mesti berusaha dan never give up. Yessss! :)

    ReplyDelete
  14. followed u here #355. jemput la join n meriahkan GA ray kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete

Post a Comment