Contact Lens Yang Mampu Merakam Dan Memainkan Semula Video

Assalamualaikum & Hi!


Apa khabar semua? Sihat ke? Harap moga-moga semua sihat harapnya. Amin! Btw, pada hari ini ingin saya kongsikan tentang Sony smart contact lens. Haihh.. Semakin maju dan canggihnya teknologi , semakin menakutkan pula ciptaan manusia ini. -_- 


Jika dahulu, mungkin kita pernah dengar tentang pen yang mampu merakam suara & video, cermin mata yang boleh scan pakaian manusia, kamera tersembunyi pada mata anak patung dan banyak lagi.


Kali ini Sony bakal muncul dengan ciptaan terbaru mereka, iaitu Sony Smart Contact Lens , merupakan contact lens yang mampu merakam dan memainkan semula video. So, kita tengok dari sudut yang positif je lah. 


Katanya, tujuan contact lens ini dicipta adalah untuk merakam detik indah bersama orang tersayang. Hmm.. itu sahaja ke tujuannya? Okay, tak mahu berleter panjang lagi, biarlah gambar yang berbicara...




SONY SMART CONTACT LENS



































Makin lama makin hebat dan kreatif pula kan ciptaan manusia ni. Macam-macam jenis ciptaan, macam-macam jenis idea seiring dengan peningkatan teknologi yang terkini. Mungkin juga disebabkan persaingan yang semakin mencabar .

Phew~ So, what do you think? Best ke kalau ada contact lens cenggini? Kalau you all ada nak buat apa je dengan contact lens ni? Nak skodeng orang ke? Upppss. :p hihi.

Apapun moga enjoy! Babai! :D


Comments

  1. biarlahh idok nya nadhie huu.. kalo suh bagi pakai pun tak nak lah hii.. memang kalau kita lihat dari perspektif yang positif , memang banyak manfaat, but at the same time, kita tak tahu apa disadvantages that will happen soon,... seram tengok :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpa. seramnya lah hai.. 😩😩 mcm org psycho je yg akan pakai benda2 gini ni. hihihi

      Delete
  2. canggih memang canggih. tapi scarynya nak pakai electronic2 thing masuk dalam mata? lens biasa pun boleh ada side effect in long term kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah. betul. Bnyak kowt side effectnya. Inikan pulak yg ada devices kat situ 😭

      Delete
  3. waa.. cangih ni nad.. kalo org rabun cmner la tu eh nk guna? ke lens ia tiada power.. kalo dah keluar nanti kena guna ke arah kebaikkan je ni jgn salah guna pula...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha yg tu tak sure lah utk rabun ke tak. betui2 kalo guna utk banteras jenayah ke kan mmg okay sgt lah. hihi

      Delete
  4. wow... canggihhh! bw here! :) follow me, i'll follback you :) www.giftasblog.co.vu

    ReplyDelete
  5. Perkembangan teknologi buat kite semakin perlu berhati2. Tp bgs teknologi ni.. Memudahkan oku yg xde keupayaan tangan untuk mengambil gmbr atau merakam video. Kan. 😍😍😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul tu. moga2 bermanfaat dari segi itu. :)

      Delete
  6. Tak berani la pulak rasa nak letak memacam kat dalam mata ni, hahaha. contact lens biasa ok la.

    tapi canggih betul. jangan disalahguna sudah.

    ReplyDelete
  7. Wahhhh ni memang betul2 makin canggih ni. Tapi memang tak berani la nak letak benda ni kat mata. Contact lense pun tak pernah pakai haha.

    ReplyDelete
  8. ni la yang selalu spy guna ni wow

    http://khaidirkhaizuki.blogspot.my/2017/03/kisah-result-spm-2016-aku.html

    ReplyDelete

Post a Comment