Tutorial: Cara Convert PDF File Kepada Ms Words

Assalamualaikum & Hi!



Lamanya tak jumpa & tak buat tutorial. Btw apa kaba semua? Sihat? Bersawang tebal dah blog ni . Sorry, jadual kita pax sangat. Sobs. Akan cuba cari masa untuk update, or maybe schedule post dan datang menjenguk ke blogger yang lain. tsk.

Pernah tak anda rasa nak edit PDF file? Tapi takleh edit. Okay biasa kita dengar nak convert Word ke PDF. Tapi kali ni nak convert PDF ke Word. Nak convert PDF ke Word, tapi tak reti. So, jangan risau. Kat sini saya akan tunjukkan cara mudah untuk convert PDF. Senang je k 

Tutorial : Cara Convert PDF File Kepada Ms Words


1. Mula-mula tekan sini

2. Then pilih tabs PDF to DOC macam gambar dekat bawah tu.



3. Then click upload files. Macam kat bawah ni pilih je mana-mana PDF files yang anda nak.


4. Kemudian, secara automatiknya anda akan nampak file anda di process. Dari PDF ke Words. Tak lama. Dalam beberapa seconds je.


5. Siap! PDF File anda telah bertukar ke Words dan sedia di download. Tekan je button 'Download All' tu jer. hihi :D 



Wokaylah. Setakat ini sahaja tutorial untuk hari ini. Semoga bermanfaat! ;D

Comments

  1. Tuttorial yg bermenafaat tapi kena amati baru faham heh..heh..

    ReplyDelete
  2. Baguslah dik.
    Kakak nak cuba buat nampak menarik juga utk diaplikasikan kat tempat kerja:)

    Tq dear.

    ReplyDelete
  3. Kena install dulu plugin tu kan baru boleh convert ke pdf dari words

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tak perlu install apa-apa awak :) ikut je cara kat atas tu. hehe

      Delete
  4. mmg mudah sekarang ni utk buat conversion gitu..hanya dihujung jari...keke

    ReplyDelete
    Replies
    1. taw takpa. semua hujung jari je. tinggal tahu dan tidak je. kecanggihan teknologi terkini kan byk mempercepatkan kerja

      Delete
  5. itulah dah lama tak nampak entry nadhiewueen. rupanya kelas padat sangat ye. cian dia. pi minum ESP banyak2. kasi bertenaga lebih. hehe. apa pun thanks buat tutorial ni, boleh la bagi dekat kakak ni. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. class + kerja. hehe. Sama-sama sis. Semoga bermanfaat 😊

      Delete
  6. Semuanya online mudah jer sekarang ni hiii..singgah sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan! mudah+cepat je nak settle kan banyak benda 😁

      Delete
  7. baru tau ada jugak cara yang mudah macam ni. Sebelum ni kena install app bagai. Dah la trial pulak tu. huhu. Tq nadhie!

    ReplyDelete
  8. ooo begitu.. mudahnya nad.. hehe.. bagus2 tutorial ni..

    ada soft nama free PDF to Word Doc tak taw la skrg ni masih boleh download lgi ke tak.. Ni download dr zaman 2012 lagi masih guna sampai skrg. :D yg bgusnye tu compitable pulak dkt windows 10 ni.. :D :D

    ReplyDelete
  9. ohhhhh cemtu ke... btw im your 261 :)

    ReplyDelete
  10. Siqah payah nak hadam benda camni. Hehe. Mujur takde deal lagi dgn pdf dan word 😅

    ReplyDelete

Post a Comment