Buat Apa je Tak Tidur Lagi?

Assalamualaikum & Hi!





Jam sudah menunjukkan pukul 0105 pagi. Mata semakin mengantuk. Tetapi still gagahkan diri untuk berjaga kerana tengah bekerja. Yes, begitulah rutin seorang pekerja shift. Ketika yang lain sedang lena diulit mimpi, kami masih lagi di sini, demi mencari sesuap rezeki yang halal. Mujurlah kerja bahagian Engineering ni, if tak ada problems menyusul, kami bebas untuk buat kerja masing-masing. Alhamdulillah! So takdalah stress memanjang kan? Hiks.

Tak lama tu kedengaran notifikasi Whatsapp masuk.

'Tak tidur lagi?' soal dia. Perasan je kita online.

'Tak... tengah kerja ni..'  Lepastu terfikir eh dia pun tak tidur lagi. Buat apa je pulak kan?

So, masih ada lagi ke yang tak tidur lagi? Buat apa je anda-anda semua kalau tak tidur ni? Tengah study? Memasak sebab lapar tengah malam? Membaca? Terlebih tidur waktu siang? Terjaga dari nightmare? Insomnia? Bosan? hahaha. Atau anda juga sedang mencari sesuap nasi seperti saya? tsk 

Tengah- tengah baca berita online, tiba-tiba terjumpa pulak koleksi komik-komik garfield ni. Siyesly lawak! Rasa macam lagi enjoy baca komik Garfield ni berbanding tengok movie Garfield. Macam lagi fun je komik ni. Yela nama pun yang ori kan? 

Wokay.. takmo bebel panjang, biarlah gambar yang berbicara.




Kelakar Pulak Garfield Ni


Hahaha!


Comel je XD


Nakal XD


Comel + Nakal



Kuat makan. hihiks XD



Nak baca lagi. boleh layan kat sini  So, ada peminat garfield tak kat sini? What do u think? Lagi best komik, movie atau cartoon series dia? Btw, saya suka cartoon & comic Garfield ni. Kalau bosan-bosan tak buat apa tu, kadang-kadang layan cartoon dia dekat tv, tengok dekat channel Boomerang. Duduk je mengadap cam bebudak. tsk. XD 

Wokaylah setakat ini sahaja. Sekian & jumpa lagi! =D

Comments

  1. Sebelumnya salam kenal mba, ini kunjungan perdana saya. Salam kenal blogger indonesia :)

    ReplyDelete
  2. Dulu akak pun pernah kerja shift.. memang malam sllu tak tido.. nasib office 24 hours internet.. eh! samalah sis, mcm akak pun.. bila ada isu/masalah ja baru ada kerja..klu tiada mmg dendiam jer lah...kadang smpi boring...
    masa muda2 dulu minat Garfield ni..bukan kartun ja, siap bantal peluk pun garfield masa study dulu.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah yeke! Btw nice experience kan kak. Semua tu pengalaman berharga sebelum berkahwin. Yup sebelum ni mmg boring jugaklah kalau tetiba takda mende nak buat. selalu online, tengok movie. Now memang takde peluang dah nak boring2 ni. Kalo takda probs banyak benda lain kena buat pulak. hihihi

      Delete
  3. Makinlah tak mengantuk kalau ini yg dilayan:)
    Pagi ni boleh bangun tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. boleh bangun. hehe. Selalu saye tido kul3 pagi. dalam kul5 atau 6 pagi bangun dah. hee.

      Delete
  4. sonok keje shift macam burung hantu. heheh.

    suka garfield sebab dia gebu gebas. dah lah pemalas. hahaha. rasanya comic dia best kot :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang terlebih burung hantu ni. Siang-siang lah baru sambung tidur balik. Hihi. Aah Garfield ni memang pemalas + laju je kalo tang part makan. Geram dibuatnya =D

      Delete
  5. Seyes lucu la Garfield. SB suka komik nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah geram saye tgk kerenah garfield ni. Nakal sgt. Hihi

      Delete
  6. Ooo menarik pula baca komik garfield ni.. :)

    ReplyDelete
  7. Hehe comel cerita Garfield. Rindu pulak zaman budak budak duluu haha.

    ReplyDelete

Post a Comment