Amalan Zikir Harian

Assalamualaikum & Hi!

(sumber gambar : etsy)


Apa kabar semua? Sihat ke? Moga sihat saya doakan :) Btw, guys dalam kita busy dengan duniawi ni, jom amik masa untuk amalkan zikir harian setiap hari. Semoga dengan ini kita sama-sama dapat membersihkan hati dan semakin mendekatkan diri dengan Allah SWT dan mengingatiNya selalu. 

Nak berzikir ni pun mudah je, boleh dibuat pada bila-bila masa dan walau di mana kita berada. Contohnya time driving, time berjalan kaki ke satu tempat, time fikiran kosong, fikiran serabut, sebelum tidur dan sebagainya. :) Free-free je bole kumpul pahala kan ;)

Btw, boleh amalkan zikir seperti di bawah sebagai zikir harian. Boleh diamalkan samada 100x, 1000x dan sebagainya.




Nak berdakwah memang tak reti apatah lagi diri ini penuh dengan kelemahan, namun berharap perkongsian ini dapat memberi manfaat kepada yang membaca. Last but not least, jangan lupa hafal dan amalkan surah Al Kahfi, ayat 1-10. Perlahan-lahan, jom kita amalkan sehingga boleh istiqamah.

Thanks sudi baca. Semoga bermanfaat. =)



Comments

  1. nice sharing awak :D. in sha Allah boleh diamalkan sama sama.

    ReplyDelete
  2. insyallah boleh dipraktikkan ni nad.. :) terima kasih atas perkongsian ni..

    ReplyDelete
  3. Suatu yg mudah kalau dah istiqomah tapi menjadi payah kalau tak biasa di amalkan..

    ReplyDelete

Post a Comment