Tutorial : Cara Download Facebook Video Tanpa Menggunakan Software

Assalamualaikum & hai semua,


Kadang-kadang bila scroll feeds dekat FB, tetiba ternampak post dan video-video menarik. Lalu terus rasa nak download, tapi tak tahu caranya. So, dekat sini saya nak kongsikan tutorial dan cara mudah untuk mendownload facebook video tanpa menggunakan software. Ada dua cara sebenarnya. Dan dua-dua cara tu sangat mudah. Tetapi , saya kongsikan yang ni jelah ek.





Tutorial : Cara Download Facebook Video Tanpa Menggunakan Software


1.    Memula login akaun facebook korang

2.   Nampak video anak kucen tengah bermain dengan emaknya. Rasa  sweet , cute & terus nak download.

Cara Download Facebook Video Tanpa Menggunakan Software


3.    So pergi dekat tabs sebelah and type je en.savefrom.net atau klick sini

Cara Download Facebook Video Tanpa Menggunakan Software




4.    Then pergi balik dekat video tu copy link address.

Cara Download Facebook Video Tanpa Menggunakan Software



5.    Dah? Then pastekan link address dekat ruang kosong website savefrom tu.

6.  Automatic dia akan loading video korang. Then tepi tu boleh pilih jenis video mp4 ke, mkv ke dsb.

Cara Download Facebook Video Tanpa Menggunakan Software

7.    Tekan je button download. Automatic dia akan download.

8.    Tu jee. Selesai.



Mudah dan simple kan? Dah try? So camne? Menjadi tak? hihi



Comments

  1. terima kasih kongsi ! Ya ALLAH, mmg duk cari pun cemana nk download mudah vid kat fb. terima kasih, hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. same2! :) hee. sume tips & trick je.. ada lg mudah just tuka url kat atas tu je. tp xleh pilih jenis & size vid pulak. hihi

      Delete
  2. Wahhh. Terbaik la tutorial ni. TQ dear Nadhie. ☺

    ReplyDelete
  3. Tq share! (^__^) rajin la hakak mendonlod pasni.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. saye pun rajen gak dunload kat fb, dunload resepi best2! same2 sis. hiks

      Delete
  4. Wah caranya boleh juga nih mbak, ntar saya mau coba mudah2an berhasil mbak :D

    ReplyDelete
  5. wah bagus info ni..sy pon baru tau.. tq puan tanah

    ReplyDelete
  6. wah bagus info ni..sy pon baru tau.. tq puan tanah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betui ke ni encek? cam tak caye jee. :p hihiks

      Delete
  7. owhh lepas nie taulah nak donwload video kat FB

    ReplyDelete
  8. tq nice sharing..nanti blh praktik

    ReplyDelete

Post a Comment