Cara mudah remove BitLocker




Tangan gatal sampai tak sengaja terbuat bitlocker dekat local disk c:  & d:  lepastu tak tahu macam mana nak remove? Atau sengaja buat tapi tak tahu nak remove? Okay, dekat bawah ni solution dia..




Cara mudah remove BitLocker


1. On, laptop. Then kat bahagian start menu search program tu just type 'bitlocker'


2. Dah jumpa then tekan enter


3. Bila dah bukak , then jumpa macam kat bawah ni. Tengok dulu drive mane yang dah terbuat bitlocker tu. Contoh J: , then tekan 'Turn Off Bitlocker'


4. Lepastu dia akan mintak confirmation mcm ni :
“Your drive will be decrypted. This may take considerable time. You can monitor the status of your drive decryption.” So just click Decrypt Drive


5. Tunggulah sampai dia kuar macam ni. Selesai. :)












Comments